Wereldwijs

Valt het jou ook op? De laatste jaren hebben meer mensen aandacht voor het verdiepen en verbreden van hun bewustzijn.

In mijn netwerk zijn velen geïnteresseerd in persoonlijke en spirituele groei. Ze zijn daar actief mee bezig in de vorm van deelname aan retraites, yoga, meditatie en sjamanistische ceremonies als Ayahuasca, Kambo en Iboga.

Heeft dit meer aandacht dan vroeger of komt het doordat ik er bewuster mee bezig ben? Allebei misschien.

Vorige week keek ik de docu ‘Down to Earth’. Nowaten, een van de sjamanen vertelde dat hij signalen had gekregen dat er een bewustzijnsrevolutie ophanden is. Jonge mensen die de mensen om hen heen inspireren om verantwoordelijk met de aarde en elkaar om te gaan. Vanuit besef: ‘we hebben de aarde niet geërfd  van onze ouders, we lenen haar van onze kinderen.’

De docu is gemaakt door Renata en Rolf die met hun drie jonge kinderen een wereldreis maken op zoek naar ‘wisdomkeepers’: stamhoofden en sjamanen die met hun gemeenschap dicht bij de natuur en de aarde leven.

Deze focus en wijsheid is waar ik in geïnteresseerd ben en naar verlang. Misschien klinkt het gek: deze groepen mensen en stamhoofden heb ik nooit ontmoet en toch was de docu voor mij een feest van herkenning.

De gedachte kwam bij mij op: We denken in het westen dat we zo ontwikkeld zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *