Reactie op: Wereldwijs. Waar haal je de moed vandaan?

Mij raakt in Down to Earth de liefde en betrokkenheid van de ‘wijze mannen en vrouwen’ met de natuur en met de wereld. Ik zie veel cynisme om me heen. Ook bij mezelf. Ik was na de film geïnspireerd door het besef van verbondenheid. Ik nam mezelf voor om dat uit te dragen, om flink te minderen met vlees eten en te zorgen dat het appartementencomplex waarin ik woon wordt voorzien van zonnepanelen.

Direct na de film sprak ik mensen die meer van de film hadden verwacht en er over in discussie gingen. Ik merkte hoe mijn inspiratie minder werd. En de volgende dag betrapte ik mezelf op de gedachte. Ach, welk verschil maak ik nou? En weg waren de voornemens. Het gemak gaat voor en het leven gaat door.

Au, ik heb ook het cynisme, de lafheid en gemakzucht waar ik anderen om veroordeel. Ik besluit daar even bij stil te zitten en het te omarmen. Er komt compassie voor mijzelf en de mensen om mij heen. En daarmee een nieuw gevoel van verbondenheid. De moed om te blijven staan voor waar we in geloven zit in ons.

Ik maak verschil. En jij ook.

Aho,

Edgar

Wil je ook meer blijven staan? Je bent welkom bij de Vuur & Krachtdagen – leiderschap voor mannen 18-21 mei in Sancerre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *